Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


the L word

Történet egy Los Angeles-i leszbikus baráti társaság életéről és szerelmeiről. Jenny (Mia Kirshcner), a friss diplomás író karrierje reményében barátjával a nyugati partra, Los Angelesbe költözik. Hamarosan megismerkednek szomszédjaikkal, akik közül egy párról kiderül, hogy leszbikusok és már hét éve együtt élnek. Jenny élete fenekestől felfordul, mert eddig nem szembesült ezzel a világgal. A szomszédok partit rendeznek, ahol alkalma nyílik egy csomó új és "más" lány és nő megismerésére: találkozik Marinával, aki a Planet bár tulajdonosa, Danával, aki egy felívelő karrier elé néző teniszjátékos, a szerelemben azonban tapasztalatlan; Alicecel, aki álmai nőjét keresi, eddig sikertelenül és Shannel, aki fodrász és agresszív az életben és a magánéletben is... Hogyan boldogul Jenny ebben az új környezetben? Megkísérti-e egy másfajta testi és lelki kapcsolat?

Főbb szereplők:

Jennifer Schechter - Mia Kirshner

Jenny írónő, másodállásban pedig pénztáros, aki az első részben költözik párjához, Timhez Los Angeles-be. A fiú Tina és Bette szomszédja, akik egy leszbikus párt alkotnak, így a lány bekerül egy általa még sosem látott világba. Megismerkedik Marinával aki látszólag egy jól menő kávéház "tulajdonosa". Titkos viszonyt folytatnak, ami miatt teljesen összezavarodik. Nem biztos érzelmeiben, csapong. Bár Tim eljegyzi, a lány egyáltalán nem biztos az iránta érzett érzelmeiben. Jenny igazán művészi. Egyszerűen csodálatos. Érzéki és tiszta, mégis vad és mocskos. Szinte minden idejét az irodalomnak szenteli, és Marinával egy könyvklubban is tevékenykednek. A Marinaval folytatott viszony, a lebukás után Tim azonnal feleségül veszi, mégsem marad a lánnyal. Visszakönyörgi magát Marinánál és Tim-nél is. Végül Tim befogadja, így nála lakik. Az első szezon utolsó részeiben szexuálisan csapong. Az utolsó részben mégis kap egy szerelmes üzenetet, de Jenny most már nem bevehető Marina számára.A sorozat további szezonjaiban Jenny dobja Timet, és vad csajozós életbe kezd.

Alice Pieszecki - Leisha Hailey

Egy jól menő magazinnál dolgozik mint újságíró. Biszexuálisnak vallja magát. Szinte már megrögzött mátrix-kapcsolatrendszer kutató. Szeretne is ezzel a témával foglalkozni, az újságnál azonban mindezt nem díjazzák. Otthonában egy hatalmas táblán vezeti a kapcsolatokat, sőt még az internetre is felteszi, hogy a rendszer még teljesebbé válhasson. Rengeteg időt tölt barátaival, és a bulikat sem veti meg. Nagyon laza, humoros és intelligens, mégis egyfajta naivitás is fellelhető benne. Egy volt exével kapcsolatban is teljesen elveszíti a fejét, pedig Shane többször is figyelmezteti. Az édesanyja liberális gondolkodása Alice-re is jellemző. Az ideális férfi, vagy a leszbikus nő keresése közben mégis egy átlagosnak korántsem mondható személlyel kezd kapcsolatot. Amikor ezt lezárja, rájön, hogy a boldogság végig ott volt mellette a legjobb barátnője, Dana Fairbanks személyében.

Dana Fairbanks - Erin Daniels

Híres teniszező, retteg attól, hogy rájönnek másságára, ezért amikor csak teheti titkolja, hogy leszbikus. Kevés kapcsolata volt, így rendkívül bizonytalan és félénk. Egyfajta kettősség jellemzi. A sportolói karrierje, és a homoszexualitása, amit képtelen összeegyeztetni. Az intellektuális dolgok kevésbé érdeklik. Alice-al közel állnak egymáshoz. Jószívű, de kicsit pesszimista. Az első szezon elején összehozza a sors a sport club-ja éttermében dolgozó kiskuktával. Az önfelvállalásból pedig még sok problémája adódik.Később Dana összejön egy idegenvezetőnővel-Tonyával...és amikor már az esküvőt tervezgetik, akkor vallja be Danának Alice az érzéseit, és ekkor döbben rá dana , hogy ő is szereti Alice-t. Családjának egy reklám kapcsán beszél először másságáról. A prospektus mégis áttörő sikert hoz, és nemsokára egy fontos díj is markát üti. A díjjal együtt azonban más is jár, ami korántsem nevezhető főnyereménynek. Kiderül, hogy Dana rákos, és nem sokkal később meghal.

Marina Ferrer - Karina Lombard

Marina egy kávéház tulajdonosa Los Angeles belvárosában. A Planet bár barátai kedvenc találkahelye. Karakteres személyiség, és nagyon erős kisugárzással rendelkezik. Jenny-vel egy olvasókörben is aktívan részt vesznek. Nagyon sokat olvas és az irodalom elválaszthatatlan része az életének. Amikor Jenny felbukkan az életében, Marina teljesen elvakult lesz, és mindenáron a lányt akarja meghódítani. Hideg, kissé távolságtartó, mégis vonzza a tekinteteket és csábos pillantásaival bárkit képes levenni a lábáról. Kiderül nemsokára, hogy Marina valójában nem is az az eltökélt, céltudatos nő. Sokkal inkább egy kitartott személy, aki rendkívül labilis. Szinte sakkban tartja Francesca, a nő gazdag és tehetős barátnője, de Marina próbál tenni ellene. De amikor Marina észreveszi, hogy Jennynél nincs esélye, akkor elköltözik...amit Jenny később megbán..

 Shane McCutheon - Katherine Moenning

Shane, aki maga is egy stílus. Foglalkozását tekintve fodrász, a los angeles-i meleg lányok álma. Szinte mindenkit megkap akit csak szeretne. Flegma, és a lányokat szinte csak szórakozásnak "használja". Rengeteg kapcsolata volt, a matrixon is ő a fő gócpont. Szókimondó, szexcentrikus mégis lehet rá számítani. A bulik nélkül számára nem élet az élet. Az egyik ex barátnője azonban beárnyékolja a liliomtipró jövendőbeli sorsát, ugyanis ahol csak teheti rossz színben tünteti fel és megalázza. Shanenek a sorozat közben sok.sok kapcsolata lesz, de két fontosabb, Jennyvel jön össze, majd pedig Carmennal, akit az oltár előtt hagy el.A pénz és a csillogás egy karnyújtásnyira van tőle, mégsem sikerül elérnie a boldogságot és minden összeomlik körülötte

Bette Porter - Jennifer Beals

Bette, Kit Porter féltestvére. A Művészeti Központ igazgatója. Párja Tina, akivel már több mint 7 éve együtt van. Közös családot, gyermeket szeretnének. Komoly nő, aki nagyon ragaszkodik az elveihez. Egy kiállítása kapcsán kemény küzdelmet folytat, és többszörös megaláztatás ellenére is próbál a helyzet ura maradni, sajnos mégsem sikerül neki mindez. Tina-val családsegítő terápiára járnak, ahol szintén konfliktusba bonyolódik egy fekete nővel. Általa ismerkedik meg Candace-vel is, akit nemsokára alkalmaz. Egy rossz időszakában meginog és hűtlen lesz Tina-hoz. Párja rájön, hogy Bette megcsalja. A kisbabájuk elvesztése után, barátnője is elhagyja. Sok nője lesz a sorozat közben, de végül rájön, hogy nem tud Tina nélkül élni, akit sikerül visszahódítania.

Tina Kennard - Laurel Holloman

Tina Kennard, Bette Porter kedvese. Fejlesztési igazgató -volt-, most azonban eltökélt célja, hogy mesterséges úton teherbe essen, és Bette-el együtt nevelhessék fel gyermeküket. Eleinte problémáik adódnak abból, hogy nem találják meg a megfelelő donort, Bette azonban sikeresen összehoz egy művész "adakozót" aki hajlandó segíteni nekik. Tina ódzkodik a fekete donortól, átgondolva viszont abszolút biztos, hogy ilyen formában szeretne gyermeket vállalni. Társasági életet él, de nem túlzottan központi személyiség. Segítőkész, fontosak a barátai. Terhessége sikeressége után szervezete kilöki a magzatot, és elvetél. Barátnője megcsalja és Alice-hez megy ideiglenes otthon reményében. Tina valójában Betteé nem tud nélküle élni, így meg tud neki bocsátani.

 

 
 

 
Archívum

Naptár
<< November / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 132495
Hónap: 582
Nap: 20